Simona

 
  
 
 
 


5.10.2016.
Vakantie herinnering.
 

 
 
 
 

 
 
 
25.11.2015

Zolang de schilders club bestaat ben ik er al bij (met een onderbreking van één seizoen i.v.m. een cursus). Ik ben begonnen met een acrylcursus bij Anneke, er moest o.a.  geschilderd worden op muziek , met de linkerhand tekenen en tekenen zonder het potlood op te tillen, dit was erg inspirerend. Na het volgen van de cursus bleef er een enthousiaste groep over, dit is nog steeds de basis van onze schildersgroep. Met veel plezier ga ik om de twee weken naar het wijkgebouw De Toekomst om een avondje heerlijk te schilderen .
Soms heb je van die avonden dat het gewoon geen inspiratie hebt maar Anneke heeft dan altijd wel  een leuke foto in haar map die je mag gebruiken.5.11.2014. De zeemeermin van Nemo.
Simona werkt aan een serie voor de expositie bij Ebers
Momenteel schilder ik wat vaker met olieverf (omdat je er zo lekker lang in kan werken), maar het schilderen met acryl vindt ik ook heel erg prettig. Verder schilder ik nog wel eens een aquarel en zo nu en dan met pastelkrijt. 
Het liefst gebruik ik als basis een foto en werk dit uit tot een schilderij. Tegenwoordig gebruik ik regelmatig een verdikkingsgel met daardoorheen zand, draadjes of wat ik maar leuk vindt in mijn werk. Zo heb ik al een paar werkjes weggegeven aan vrienden en collega’s die dit erg waarderen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
12.3.2014.


Bridgnorth -  Het is het zicht op de bovenstad van Bridgnorth, je ziet de rivier de Severn, en op de achtergrond de Cliff Railway. De oudste nog bestaande stadslift van Engeland. De B&B, waar we verbleven, lag eronder. in de ontbijtkamer zag je de wagons langskomen zie maar eens naar de foto. Simona. Werk in acryl.

Bornemouth Engeland 28-06-2012 langs een winderig strand acrylBristol Engeland 04-07-2012 de SS Great Britain acryl
Rye Engeland 06-07-2012 18x24 cm olieverf


Flamingo’s 30x 40cm acryl: voor de babykamer van een collega


Nieuwestad – De waag, Leeuwarden, 2010. Olieverf op paneel.
Een mooi sfeervol  stadsgezicht van Simona, een regenachtige dag bij de Waag. Aan de verlichting zien we dat het bijna kerst is. De lekkere losse toets en het licht en schaduwspel maakt het boeiend om naar te kijken.
( Anneke)

Dit schilderij, van Simona, werd gemaakt naar aanleiding van haar reis naar Engeland. We zien strandhuisjes op het strand van Bornemouth 2012. Ze gebruikte verschillende mengtechnieken, acryl en collage materiaal.(Anneke)


Nieuwestad Leeuwarden 2010, olieverf op paneel,
Schildpad, olieverf op paneel.
 
Storm op zee, Acryl op papier.Strand Texel op een koude dag in december, 26 x 44 cm, acryl.Holy Island/Lindisfarne september 2010. 30 x 24 cm, gemengde techniek, acryl.
Zonsondergang. 80 x 60 cm, olieverf.
Strand. 25 x 90 cm, olieverf. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten